2010-01-14

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Svenska freds Lund/Malmö 2009

Verksamhetsberättelse 2009
Svenska freds- och skiljedomsföreningen Lund-Malmö

Vi som är aktiva lokalt vill tacka dig för ditt stöd som har gjort vårt arbete möjligt.

Som medlem i Svenska freds- och skiljedomsföreningen Lund/Malmö är du välkommen till vårt årsmöte den 7 februari 2010. Mötet sker i ABF:s lokaler på Spånehusvägen 47 kl 14.

Passa på att samma helg, 6:e och 7:e februari, vara med på våra föreläsningar, seminarium och filmvisning i samma lokaler med början kl 11 på lördag. Se bloggen för detaljerna.

Vi i lokalföreningen hoppas att du är nöjd med årets insats från vår sida och att du därför väljer att fortsätta att stödja oss som medlem. Du behövs.

Vår verksamhet i Lund och Malmö 2009 har bl.a. bestått av:

* Fem aktiva från lokalföreningen var med på årets kongress i Nässjö och påverkade riktningen på föreningens arbete framöver.
* På kongressen fick lokalföreningen bifall på sin motion om att det ska utformas en mall för hur kommuners aktieinnehav i vapenindustrin kan granskas på det mest effektiva sättet. På så vis kan detta bli en landsomfattande kampanj som alla lokalförengar kan delta i.
* Visning av filmen ”Arméns döttrar” för gymnasieelever på Antirasistiska filmdagarna. I filmen berättar israeliska kvinnliga värnpliktiga som tjänstgjort på Västbanken om sina upplevelser och reflekterar kring dessa. Efteråt ledde vi en diskussion med eleverna kring temat ”Ansvar”.
* Aktiva deltog i nedrustningskonferens i Stockholm med bl.a. Hans Blix.
* Vi lade ner hemsidan och startade i stället en blogg för att förenkla kontakten med medlemmar och andra intresserade.
* Vi spred våra idéer på Internationella fredsdagen och Möllevångsfestivalen.
* En aktiv deltog på en NATO-konferens i Stockholm.
* Några från lokalföreningen värvade medlemmar på Peace & Love i arrangemang av riksföreningen.

I år börjar granskningen av skånska kommuners aktieinnehav och riktlinjer avseende vapenföretag. Mejla lund.malmo@svenskafreds.se med förslag på andra aktiviteter som du vill genomföra. Vill du stå med på vår lokala mejllista? Meddela oss via adressen ovan. Håll koll på vårt arbete via bloggen och läs intressanta inlägg och länkar.

Styrelsen i Svenska freds Lund/Malmö önskar dig
Ett Gott Nytt År

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar