2009-03-25

Brev från Asylgruppen i Malmö

Hej Svenska Freds,


 

I dessa finanskristider har vissa frågor helt blåst bort från agendan och inte helt oväntat är frågan om situationen för gömda flyktingar och papperslösa en av dessa glömda frågor. Konsekvenserna av regeringens flyktingpolitik berör aldrig de som fattar besluten men vi möter dagligen de människor som drabbas av den allt mer inhumana flyktingpolitik Sverige och Europa bedriver.


 

Asylgruppen i Malmö är en religiöst och partipolitiskt obunden frivilligorganisation som finns till för att hjälpa asylsökande och gömda i Skåne. Vi arbetar även opinionsbildande för att försvara rätten till asyl och för att förändra dagens inhumana flyktingpolitik. Asylgruppen i Malmö är beroende av ekonomiskt stöd från välvilliga givare, då vi har advokatkostnader, hyror, mat, kläder, medicin etc att betala.


 

Den 12 februari inleddes det så kallade återtagandeåret med avvisningen av 50 irakier, en liknande massavisning har inte tidigare skett i Sverige. Klimatet hårdnar på alla fronter med en allt mer restriktiv flyktingpolitik, ett allt effektivare deportationsmaskineri, och därav en allt mer desperat situation för de människor som idag tvingas gömma sig undan avvisning till krig och förtryck.

I asylgruppen möter vi människor som inte har någon annanstans att vända sig, som oftast inte har ett socialt nätverk att få hjälp ifrån och där det ekonomiska bidrag som asylgruppen ger i många fall är avgörande för möjligheten att betala hyra och köpa mat. Vi i asylgruppen upplever att det kommer allt fler människor som behöver vårt stöd och att vi har för lite resurser.

Vi sänder därför en förfrågan till Er organisation om ni kan tänka er att bidra, antingen genom att skänka en engångssumma till vårt postgirokonto, eller genom att bli autogiromedlemmar.


 

Tack på förhand, hoppas vi ses i kampen för en mer human flyktingpolitik!


 

Asylgruppen i Malmö


 


 

PostGiro: 596851-6


 

Auotogiro; kontakta oss via asylgruppen@hotmail.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar